Zapečené těstoviny s ementálem a filé
INGREDIENCE:
- 500 g drobnějších těstovin (mušličky, spirálky apod.)
- 400 g rybího filé
- 200 g ementálu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- mléko
- 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
- pepř
- sůl
POPIS POSTUPU:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme.
Mezitím v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme smetanou. Přidáme nastrouhaný ementál, uvedeme k varu a doplníme mlékem tak, abychom získali hustou smetanovo-sýrovou omáčku. Osolíme, lehce opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a syrové filé, nakrájené na kostky cca 2×2 cm.
Promícháme s uvařenými těstovinami, přendáme do zapékací mísy a zapékáme v troubě, rozehřáté na asi 220°C po dobu 25 minut.