Rissoto se zeleninou
INGREDIENCE:
- 400 g rýže
- 300 g čerstvé nebo zmrazené zeleniny (hrášek s mrkví)
- 1 větší cibule
- 30 g sýru na strouhání
- olej
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- čerstvá paprika a okurka na ozdobu
POPIS POSTUPU:
Rýži propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou (2 díly vody na 1 díl rýže), osolíme, přidáme kousek celé cibule a dusíme doměkka. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájenou čerstvou nebo zmrazenou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Uvařenou rýži promícháme se zeleninou, ochutíme mletou paprikou a pepřem a osolíme. Rizoto upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme okurkou a paprikou.