Čočka na kyselo
INGREDIENCE:
- 300g čočky
- sůl
- 30g másla
- 40g cibulky
- 30g mouky
- citronová šťáva- 1 lžička cukru
- pepř
- ocet dle chuti
- 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení
POPIS POSTUPU:
Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu. Přikryjeme a uvaříme do měkka. Mezi tím si připravíme máslovou jíšku s cibulkou a čocku do ní vložíme s dostatečným množstvím vody, ve které se vařila. Zamícháme, osolíme a ještě trochu povaříme. Podle chuti přidáme pepř, cukr, citronovou šťávu a octa. Zamícháme a dáme na mísu. Posypeme cibulkou do hněda usmaženou. Podáváme ji k smaženým karbanátkům, nebo se sázenými vejci a obkládáme sladkokyselými okurkami.