Americké brambory
INGREDIENCE:
- 1 kg brambor (a více)
- olivový olej
- sladká paprika (ale já přidávám i trochu pálivé)
- sůl
POPIS POSTUPU:
Dobře omyté brambory rozkrájíme na kousky rozumné velikosti (neloupeme), trochu osušíme a dáme do pekáče. Polijeme olivovým olejem, posypeme paprikou a osolíme. Dbáme, aby brambory byly pomatlány všude a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Občas je obrátíme, případně zmírníme teplotu, aby paprika nezhořkla. Doba pečení 50-60 minut (podle druhu brambor a teploty). Barva by měla být zlato-světle hnědá, brambory uvnitř měkké, na povrchu křupavé. A to je vše, s tatarkou nebo jakoukoli studenou omáčkou je to dobré i bez masa. Umím si to představit i s česnekem, cibulí, bylinkami atd. ale to už je jiný recept (viz Brambory v troubě od anci).
