Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
INGREDIENCE:
- 300g hovězího masa
-150g kořenové zeleniny
-cibule
- stroužek česneku
-nové koření
-celý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka
POPIS POSTUPU:
Maso pokrájené na kousky dáme do osolené studené vody a přistavíme na oheň. Mírným varem táhneme 2-3 hodiny. Asi půl hodiny před dovařením přidáme zeleninu. Potom vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem.
Játrové knedlíčky:
200g vepřových jater, 1 vejce, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, mletý pepř, majoránka.
Játra umeleme, ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou. Přidáme namočenou housku (ve lžíci mléka) a vejce. Vše smícháme a připravíme malé knedlíčky, které vaříme 3-5 minut.