Vepřové pečené koleno
INGREDIENCE:
- syrová vepřová kolena
- česnek
- černé pivo
- ostrý kečup
- sojová omáčka
- worchesterová omáčka
- solamyl
- med
- bobkový list
- celý černý pepř
- nové koření
- jalovec
- koření gyros
- mletý pepř
-sůl
POPIS POSTUPU:
Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu. Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu,worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře,koření gyros a solí. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.