Vepřový dušený jazyk
INGREDIENCE:
- 4 kusy vepřového jazyka
- 4 lžice oleje
- 1 cibule
- 5 lžic hladké mouky
- 2 lžičky soli
- pepř.
POPIS POSTUPU:
Vepřový jazyk bez podjazyčí omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Pomalým varem uvaříme do poloměkka. Ještě teplý ho oloupeme a nakrájíme ho na silnější plátky. V kastrůlku rozehřejeme 2/3 oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova a zalijeme vývarem z jazyka. Přidáme nakrájený jazyk a dusíme do měkka. Na pánvičce rozehřejeme zbytek oleje, zaprášíme moukou a uděláme jíšku, kterou přidáme do základu. Dobře rozšleháme a alespoň 10 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem.