Kuřecí řízek
INGREDIENCE:
- 500 g kuřecího masa ( prsní nebo stehenní )
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- strouhanka
- 2 vajíčka
- 1 dcl mléka
- olej na smažení
POPIS POSTUPU:
Maso nakrájíme na plátky. Poté z obou stran osolíme a opepříme. Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku; dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme; strouhanka. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.