Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí dušené maso v mrkvi

28. 4. 2018

INGREDIENCE:

- 0,5 kg mrkve

- 500 g hovězího masa (kýta)

- 1 ks cibule

- olej

- červená paprika

- sůl

- mletý pepř

- dle potřeby masox

- máslová jíška

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka. 

Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme. 

Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.

na-mrkvi.jpeg

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 6815
Měsíc: 476
Den: 25