Dušené hovězí na houbách
INGREDIENCE:
- 1 ks cibule
- 1 lžíce máslo
- 2 stroužek česnek
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 špetka pepř mletý
- 100 g anglická slanina
- 500 g hovězí maso
- 500 ml hovězí vývar
- 1 hrst houby
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, podlijeme vývarem, přidáme houby a 2 stroužky česneku a dusíme do měkka, podle potřeby přidáváme vodu. Před dokončením dochutíme dle potřeby, můžeme přidat pár lžic smetany, zahustíme jíškou, povaříme 10 minut a můžeme servírovat. Servírujeme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.