Skořicová pěna s hruškou
INGREDIENCE:
- 4 plátky želatiny
- 125 g mandlí
- 250 ml mléka
- 45 g cukru
- 1 kousek skořice
- 200 ml smetany ke šlehání
- mletá skořice
- 2 hrušky
- 50 ml bílého vína
- 2 lžíce pomerančového likéru
- meduňka na ozdobu
POPIS POSTUPU:
Želatinu namočíme. Mandle rozmixujeme v mléce, přidáme cukr a skořici a necháme přejít varem. Skořici vyjmeme, v horkém mandlovém mléce rozpustíme vymačkanou želatinu a dáme vychladnout. Smetanu ušleháme se 1/4 lžičky skořice. Jakmile mandlové mléko začne želírovat, vmícháme šlehačku a postavíme zhruba na 3 hodiny do chladničky. Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dusíme zhruba 5 min. na víně. Poté je vějířovitě nakrojíme na plátky. Ze ztuhlé šlehačkové pěny vykrojíme lžičkou oválky, dáme na dezertní talířky, přelijeme likérem a ozdobíme meduňkou.