Panacotta s jahodami a malinami
INGREDIENCE:
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžíce cukru
- 500 ml smetany
- 3 plátky bílé želatiny
- 500 g jahod
- 100 g malin
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce malinové šťávy
- 3 lžíce sekaných pistácií
POPIS POSTUPU:
Z lusku vyškrábneme dřeň. Lusk, dřeň a cukr dáme do smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15 min. Lusk vyjmeme. Želatinu dáme nabobtnat a vymačkáme. Za stálého míchání ji rozpustíme ve smetaně. 4 misky vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Přikryté chladíme 4 hodiny. Několik malin i jahod odložíme stranou na ozdobu, z ostatních uděláme pyré. Pyré smícháme s cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře. Misky s krémem postavíme nakrátko do horké vody a vyklopíme na pyré. Ozdobíme ovocem a pistáciemi.