Red Velvet
INGREDIENCE:
TĚSTO:
- 200 g cukru krystal
- 120 g změklého másla nebo Hery
- 250 g hladké mouky
- 2 PL kakaa na pečení
- 2 PL vody
- 2 PL červeného potravinářského barviva
- 250 ml podmáslí
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 lžička vanilky
- 1 PL octa
- 1 lžička jedlé sody sody
KRÉM:
- 250 ml kondenzovaného mléka
- 60 g hladké mouky
- špetka soli
- 130 g cukru krystal
- 225 g margarínu
- 120 g Hery
- 1 lžička vanil
POPIS POSTUPU:
Z cukru, másla, mouky, kakaa, soli, vody smíchané s barvivem a z 2/3 podmáslí vytvořte těsto. Přidejte vejce, zbylé podmáslí a vanilku a dobře rozmixujte robotem. Zvlášť smíchejte ocet, jedlou sodu a směs propracujte rukou do těsta. Vložte do dvou vymazaných kulatých forem o průměr cca 20 cm do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 30 minut. Mezitím na krém:
Za stálého míchání na sporáku nasypte mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Nechte zchladit. Zvlášť vymixujte Heru a margarín a přidejte ke zchladlé směsi mouky s mlékem. Vmíchejte cukr a vanilku. Mixujte vše do jemna.......Krém rozprostřete na korpus, přiklopte druhým korpusem a celý dort včetně boků pokryjte krémem.