Jablečný nepečený dort
INGREDIENCE:
- 1 bal dětských nebo ještě lépe cukrářských piškotů
- 4-6 velkých kyselejších jablek - oloupat a na plátky
- 1dl vody na rozmíchání pudinku + trochu na podlití jablek
- 1 vanilkový pudink
- cukr
- citr. šťáva k jablkům z půlky citronu
- 1 kysaná smetana
- 1 šlehačka
- trochu moučky
POPIS POSTUPU:
Dno formy vyložit piškoty. Můžete pocákat vhodným alkoholem, mně se osvědčuje sladké porto. Jablka oloupat, nakrájet na různě velké plátky (malé se rozvaří, větší zůstanou), podlít vodou a podusit doměkka. Přidat citron a dosladit. Možno přidat i skořici, rozinky apod. Pudink rozmíchat ve vodě, přilít k jablkům a povařit 3 min. Nalít na piškoty. Teď můžeme znovu poklást piškoty. Já to nedělám. Vložit do lednice. Vychladit. A vydržet s konzumací několik hodin, resp. do druhého dne!!!!! Ušlehat šlehačku, oslazenou smíchat s kysanou smetanou a rozetřít na dort těsně před podáváním. Povrch zdobit libovolně. Já od jara zdobím meduňkou nebo běžně sypu kakaem.